Доступність посилання

ТОП новини

Росія: «свідка Єгови» засудили до 6 років ув’язнення


У 2017 році Верховний суд Росії визнав засновану в 1931 році церкву свідків Єгови екстремістською організацією і заборонив її діяльність у країні
У 2017 році Верховний суд Росії визнав засновану в 1931 році церкву свідків Єгови екстремістською організацією і заборонив її діяльність у країні

У російському Красноярську до 6 років ув’язнення у колонії загального режиму засудили «свідка Єгови» Андрія Ступнікова. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Його визнали винним в організації діяльності «екстремістської» спілки, якою російська влада вважає «Свідків Єгови».

Ступнікова взяли під варту у залі суду.

Ступнікова затримали 3 роки тому у Красноярську. Понад рік він провів у СІЗО або під домашнім арештом. Сам він не визнає провину, наголошуючи, що його переслідують за релігійні переконання.

Ступніков став 99-м «свідком Єгови», засудженим у Росії після заборони організації. Деякі з них отримали реальні терміни, інші – умовні терміни або великі штрафи.

Окрім того у Курську винесли вироки п’ятьом «свідкам Єгови». Андрій Андрєєв, Андрій Ришков, Армен Багрятян, його дружина Алевтина Багратян були засуджені до реальних термінів – від 2 до 4,5 років позбавлення волі. Олександр Воспітанюк отримав умовний термін. Їх визнали винними в організації або в участі у діяльності екстремістської організації.

Напередодні суд у Красноярської області оштрафував 45-річного бджоляра Дмитра Маслова на 450 тисяч рублів за участь у спілці «Свідки Єгови». Це був перший вирок для учасників організації у Красноярському краї, повідомляє сайт «Свідків Єгови» у Росії.

У той же день, в Амурській області Росії до умовного терміну засудили «свідка Єгови», 78-річного Василя Резниченка.

У 2017 році Верховний суд Росії визнав засновану в 1931 році церкву свідків Єгови екстремістською організацією і заборонив її діяльність у країні. Це рішення розцінюється правозахисниками і багатьма країнами світу як переслідування людей за їхню віру.

Правозахисний центр «Меморіал» називає кримінальні справи проти послідовників «Свідків Єгови» кампанією переслідування віруючих. Він визнав фігурантів цих справ політв’язнями.

XS
SM
MD
LG