Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії проаналізувала бої біля берегів Дніпра на півдні України


 У розвідці Британії зауважують, що вирішальним фактором майже напевно є здатність учасників бойових дій вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь.
У розвідці Британії зауважують, що вирішальним фактором майже напевно є здатність учасників бойових дій вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь.

За останній тиждень активізувалися бої біля берегів Дніпра на півдні України, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«Україна надала більшого пріоритету операціям у цьому секторі, будуючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролювала з літа. Росія, ймовірно, була напоготові щодо можливих атак через річку, відколи вона відвела свої сили із західного берега 12 місяців тому», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці нагадують, що район перебуває під контролем новоствореної 18-ї загальновійськової армії РФ після того, як деякі частини, які раніше перебували в цьому районі, були відведені на Оріхівський напрямок на схід.

«Як і в більшості секторів, вирішальним фактором майже напевно є здатність учасників бойових дій вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь. Початкові дані свідчать про те, що Росія зберегла значний артилерійський потенціал у радіусі дії річки», – додають у розвідці Британії.

Читайте також: Гуменюк відреагувала на інформацію щодо «висадки ЗСУ на лівому березі Дніпра»

Раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня перетнули річку Дніпро та висадилися на лівому березі річки на Херсонщині.

Форум

XS
SM
MD
LG