Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: Росія, схоже, змінила цілі своїх ракетних ударів


Наслідки російського ракетного удару в Умані, 28 квітня 2023 року
Наслідки російського ракетного удару в Умані, 28 квітня 2023 року

Росія 28 квітня та 1 травня завдала ударів крилатими ракетами повітряного базування по Україні – це були перші подібні атаки за 50 днів після 9 березня, повідомляє міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

Британські військові звертають увагу, що в обох випадках було використано менше ракет, порівняно з попередніми атаками, що, ймовірно, пов’язано зі спробами Росії відновити свої запаси крилатих ракет.

«Типи об’єктів, пошкоджених російськими ударами, вказують на можливу відмову від націлювання на електроенергетичну мережу України. Обидва нещодавні удари, ймовірно, були спрямовані на військову, промислову та логістичну інфраструктуру України», – зазначає британська розвідка.

Росія завдала масштабного ракетного удару по Україні вночі проти 28 квітня після тривалої перерви. Російські війська атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95. Українські військові знищили 21 із 23 крилатих ракет, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня. Унаслідок влучання ракет по житлових будинках у Дніпрі та Умані загинули щонайменше 27 людей, серед них були діти.

1 травня російська стратегічна авіація атакувала Україну з Мурманської області та району Каспійського моря. Українські війська знищили 15 з 18 російських ракет.

XS
SM
MD
LG