Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії пояснила, якими можуть бути наслідки вибухів на залізниці в Росії


Місце сходження вантажного потяга в Брянській області, 2 травня 2023 року
Місце сходження вантажного потяга в Брянській області, 2 травня 2023 року

Аварії на залізниці посилять тиск на російських силовиків, які, найімовірніше, не зможуть повністю захистити залізничну мережу Росії від атак, повідомляє міністерство оборони Британії з посиланням на свою розвідку.

Британські військові зауважують, що нещодавнє зростання кількості аварій на російській залізниці в районах, що межують з Україною, пов’язане з диверсією, здійсненою невідомими особами, майже напевно призвело до короткочасних локальних перебоїв у русі російської військової залізниці.

«Незважаючи на те, що її залізничні військові бригади здатні швидко відновити сполучення, ці інциденти посилять тиск на російські сили внутрішньої безпеки, які, швидше за все, не зможуть повністю захистити величезну та вразливу залізничну мережу Росії від нападу», – йдеться у повідомленні.

Цього тижня у Росії сталося кілька вибухів на залізниці, зокрема, у Брянській області, яка межує Україною.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну минулого року кілька разів повідомлялося про вибухові пристрої на залізничних коліях в області. Відповідальність за частину з цих інцидентів беруть групи, які називають себе партизанами.

XS
SM
MD
LG