Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив арешт Рубану до 8 вересня, задовольнивши клопотання прокуратури частково


Рубана (л) і Савченко (п) підозрюють у підготовці терактів
Рубана (л) і Савченко (п) підозрюють у підготовці терактів

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт керівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана до 8 вересня.

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила продовжити термін тримання під вартою на 60 діб.

Читайте також: Як Савченко і Рубан мали влаштувати теракт у Києві – експерти показали план

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування провадження, в якому фігурують заарештовані нині Рубан та народний депутат Надія Савченко.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ «Майорське». За версією правоохоронців, він намагався перевезти велику кількість зброї з окупованої території Донецької області.

Його підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і секретар РНБО Олександр Турчинов. Сам Рубан звинувачення відкидає.

Як заявляв голова Служби безпеки України Василь Грицак, затримавши Рубана, СБУ вдалося «запобігти масштабним терористичним актам», які мали бути вчинені у Києві й інших містах України. Він заявив, що рівень терористичної загрози «був найбільшим за часи незалежності України».

Пізніше в цій справі заарештували народного депутата Надію Савченко. Вона заявляла, що планувала не теракт, а лише «політичну провокацію».

XS
SM
MD
LG