Доступність посилання

ТОП новини

Ринок землі на референдумі підтримали б 21,4% українців – Центр Разумкова


Рада розглядає законопроєкт про ринок землі в другому читанні. Київ, 6 лютого 2020 року
Рада розглядає законопроєкт про ринок землі в другому читанні. Київ, 6 лютого 2020 року

Запровадження ринку землі на референдумі підтримали б 21,4% українців, йдеться в опитуванні Центру Разумкова.

Водночас продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення підтримали б 72% тих, хто має намір взяти участь у референдумі.

За необхідність референдуму в питанні запровадження ринку землі виступають 68,9% українців. Проти цього виступають 19,6%.

Опитування відбувалося 13-17 лютого. У ньому взяли участь 2018 респондентів. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

13 листопада Верховна Рада проголосувала в першому читанні за проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

На початку лютого парламент почав розгляд документа в другому читанні. До проєкту закону запропонували близько 4 тисяч поправок. Нині парламент розглянув близько половини з них.

Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення запроваджений у 2001 році.

Відкриття ринку землі підтримують західні організації, зокрема Міжнародний валютний фонд та Європейський суд із прав людини. Продаж сільськогосподарської землі в Україні наразі офіційно заборонений.

XS
SM
MD
LG