Доступність посилання

ТОП новини

ЄС, США, Канада і Британія запровадили нові санкції проти Білорусі


Санкції запровадили «у відповідь на тривалі напади на права людини й основні свободи в Білорусі, нехтування міжнародними нормами і неодноразові акти репресій»
Санкції запровадили «у відповідь на тривалі напади на права людини й основні свободи в Білорусі, нехтування міжнародними нормами і неодноразові акти репресій»

Європейський союз, США, Канада і Велика Британія запровадили нові санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

«Сьогодні, у відповідь на тривалі напади на права людини та основні свободи в Білорусі, нехтування міжнародними нормами і неодноразові акти репресій, ми відновили скоординовані санкції проти окремих фізичних і юридичних осіб», – йдеться в спільній заяві сторін.

США внесли до списку санкцій 20 фізичних осіб, 12 організацій і три повітряні судна Білорусі, зокрема, під обмежувальні заходи потрапили син Олександра Лукашенка Дмитро; голова Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолій Лаппо.

Канада запровадила санкції проти 24 осіб та 7 компаній Білорусі. У їхньому списку є прокурор Аліна Касьянчик, Дмитро Лукашенко, голова Держприкордонкомітету Лаппо та інші.

Велика Британія внесла до санкційного «Білоруськалій» і вісьмох осіб.

Також офіційно набули чинності санкції ЄС. У списку санкцій Євросоюзу 17 офіційних осіб та 11 організацій. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у списку санкцій ЄС проти Білорусі загалом – 183 особи і 26 юросіб.

Нові обмежувальні заходи запроваджуються на тлі міграційної кризи на кордоні з Білоруссю, в якій Захід звинувачує Олександра Лукашенка. У Мінську, як і раніше, заперечують, що спеціально привозять мігрантів до кордону. За оцінками польської влади, на кордоні зараз перебувають близько 10 тисяч мігрантів із країн Близького Сходу.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG