Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд відклав до 4 вересня розгляд оскарження арешту Савченко


Надія Савченко в Апеляційному суді Києва, 27 серпня 2018 року
Надія Савченко в Апеляційному суді Києва, 27 серпня 2018 року

Апеляційний суд міста Києва відклав розгляд апеляції захисту Надії Савченко щодо запобіжного заходу до 4 вересня, оскільки колегія суддів висловила бажання ознайомитися зі справою.

Колегія суддів повідомила, що отримала матеріали справи лише сьогодні.

Надію Савченко доставили до судової зали Апеляційного суду після того, як зранку перенесли засідання у Шевченківському районному суді.

Апеляційний суд мав розглянути скаргу адвокатів Надії Савченко на рішення Шевченківського районного суду про відмову від задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу, яку вони подали у червні.

27 серпня Шевченківський районний суд також переніс засідання про запобіжний захід Савченко на 29 серпня.

​У березні суд вирішив взяти народного депутата під варту без можливості внесення застави. Останнім рішенням суду арешт продовжили до 10 вересня.

Читайте також: Свідчення Савченко на поліграфі: після повідомлення СБУ адвокат вимагає повторної експертизи

22 березня Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Надії Савченко.

Їй інкримінують злочини, передбачені статтями: «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади», «готування до злочину», «вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», «посягання на життя державного чи громадського діяча», «терористичний акт», «створення терористичної групи чи терористичної організації», «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

За даними Генпрокуратури, Савченко була спільницею Володимира Рубана, затриманого 8 березня на КПВВ «Майорське» при спробі переміщення великої кількості зброї з території Донецької області, яка підконтрольна російським окупаційним адміністраціям.

Савченко раніше заявляла, що планувала не теракт, а лише «політичну провокацію». Рубан всі звинувачення відкидав.

2 серпня Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою продемонстрували ймовірний план вчинення теракту у центрі столиці, в організації якого підозрюють заарештованих нині керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана та народного депутата Надію Савченко.

Крім того, силовики показали озброєння, яке в перебігу слідства вони вилучили і яким нібито планували скористатися підозрювані під час втілення своїх намірів. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що на сьогоднішній день усі докази зібрано і справу передали на ознайомлення сторонам.

Перед цим правоохоронці повідомили, що завершили розслідування провадження, в якому фігурують Рубан та Савченко.

XS
SM
MD
LG