Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Севастополя поскаржилися на шум від стрілянини після ранкового інциденту з нібито збитим безпілотником


Призначений Росією голова Севастополя заявив, що «у мобілізованих на полігонах сьогодні планові навчання, йдуть стрільби»
Призначений Росією голова Севастополя заявив, що «у мобілізованих на полігонах сьогодні планові навчання, йдуть стрільби»

Жителі Севастополя в окупованому Росією Криму заявили 8 листопада, що у місті чути гучні звуки стрілянини після ранкового інциденту з нібито збитим безпілотником. На це севастопольці поскаржилися призначеному Росією голові Севастополя Михайлу Розвожаєву у телеграм-каналі.

У відповідь він заявив, що «у мобілізованих на полігонах сьогодні планові навчання, йдуть стрільби».

«Навчання солдатів триватиме ще кілька днів», – заявив Развожаєв.

Вранці 8 листопада в Севастополі прогриміли вибухи, фактична влада окупованого півострова заявила про роботу ППО і збиття безпілотника.

Починаючи із серпня, у Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках» і «роботою ППО». На тлі повідомлень про вибухи у Севастополі почали перевіряти укриття.

У ніч на 27 жовтня безпілотник атакував Севастопольську (Балаклавську) ТЕС, через що спалахнув один із трансформаторів.

Вночі та вранці 29 жовтня у Севастополі було чути звуки вибухів, артилерійських залпів і стрілянини з вогнепальної зброї. Пізніше призначена Росією влада міста і Міноборони РФ заявили про «терористичну атаку» на Чорноморський флот Росії.

У російському оборонному відомстві заявили, що атаку здійснили українські військові, яких нібито готували спеціалісти британських ВМС.

У Міністерстві оборони Британії назвали це «вигаданою історією».

Українська влада офіційно не визнала причетність до вибухів у Севастопольській бухті. Начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк припустила, що причиною вибухів у Севастополі могли стати «невдалі запуски російськими загарбниками ракет протиповітряної оборони».

XS
SM
MD
LG