Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС частково прийняла Болгарію і Румунію в Шенгенську зону


У 2007 році Болгарія та Румунія стали членами Євросоюзу, але деякі країни ЄС блокували рішення про їхній вступ до Шенгенської зони
У 2007 році Болгарія та Румунія стали членами Євросоюзу, але деякі країни ЄС блокували рішення про їхній вступ до Шенгенської зони

Рада Євросоюзу частково прийняла Болгарію та Румунію в Шенгенську зону. За рішення проголосували одноголосно, повідомляється на сайті Єврокомісії.

У березні 2024 року на повітряних і морських кордонах двох країн з країнами Шенгенської угоди буде скасовано прикордонний контроль.

Переговори про скасування контролю на сухопутних кордонах продовжаться в новому році. За повідомленням Єврокомісії, Рада ЄС ухвалить рішення в розумні терміни.

Рішення про часткове прийняття країн до Шенгену в історії Євросоюзу ухвалено вперше.

Стверджується, що рішення прийняти Болгарію та Румунію в Шенгенську зону сприятиме розвитку подорожей, торгівлі та туризму. Чи зможуть Софія та Бухарест видавати шенгенські візи іноземцям, не уточнюється.

Читайте також: Нідерланди зняли заперечення щодо приєднання Болгарії до Шенгенської зони

У 2007 році Болгарія та Румунія стали членами Євросоюзу. Єврокомісія оголосила про готовність інтегрувати держави до Шенгенської зони ще у 2011 році, але деякі країни ЄС протягом 12 років блокували це рішення, вказуючи на проблеми з корупцією та нездатність Болгарії та Румунії забезпечити охорону кордонів. Австрія та Нідерланди, зокрема, побоювалися збільшення потоку нелегальних мігрантів.

Форум

XS
SM
MD
LG