Доступність посилання

ТОП новини

Школи Київщини, де до 20 вересня не вакцинуються 80% вчителів, можуть закрити – ОДА


«Вимога мати 80% вакцинованих у колективі стосується всіх – і соціальної сфери, і бізнесу»
«Вимога мати 80% вакцинованих у колективі стосується всіх – і соціальної сфери, і бізнесу»

Школи Київщини, де до 20 вересня не будуть вакциновані 80% вчителів, можуть бути зачинені, заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін 16 вересня.

«Хочу достукатися до всіх освітян Київщини. Цього року наша область має можливість повноцінно функціонувати навіть у посилених карантинних нормах. Але є умова – працюватимуть тільки ті школи, де вакциновано 80% працівників… Є всі можливості для того, щоб швидко виправити ситуацію і забезпечити навчання для дітей навіть тоді, коли область переведуть до «жовтої» зони епіднебезпеки. Якщо ж до 20 вересня цього не буде зроблено, школу зачинять», – цитує Володіна пресслужба ОДА.

За його словами, такий захід є вимушеним, оскільки в області почала стрімко зростати кількість хворих на COVID-19. Аналогічно збільшується і рівень госпіталізації.

«Вимога мати 80% вакцинованих у колективі стосується всіх – і соціальної сфери, і бізнесу. До того ж щеплення зараз – це єдиний спосіб захиститися від хвороби», – додав голова ОДА.

В облдержадміністрації додали, що на Київщині серед освітян провели 62 987 щеплень. При цьому 27 538 педагогів регіону пройшли повний курс вакцинації.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG