Доступність посилання

ТОП новини

Оновлені карантинні правила почнуть діяти 20 вересня – уряд


Про те, що Кабінет міністрів України схвалив зміни в протиепідемічних заходах, Міністерство охорони здоров’я повідомило 13 вересня
Про те, що Кабінет міністрів України схвалив зміни в протиепідемічних заходах, Міністерство охорони здоров’я повідомило 13 вересня

Кабінет міністрів України опублікував постанову, яка оновлює карантинні правила, пов’язані з пандемією коронавірусного захворювання COVID-19. У документі вказано, що нові правила набувають чинності 20 вересня.

Про те, що Кабінет міністрів України схвалив зміни в протиепідемічних заходах, Міністерство охорони здоров’я повідомило 13 вересня.

Згідно зі змінами, ковід-сертифікати матимуть дві опції «жовтий» і «зелений».

Документ «міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» – про повний курс».

Читайте також: Понад половина українців не планує вакцинуватися від COVID-19 – опитування

За роз’ясненням МОЗ, у разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади працюватимуть, якщо щонайменше 80% працівників матимуть «жовті» чи «зелені» сертифікати.

Карантинні обмеження жовтого рівня не стосуватимуться закладів, де всі відвідувачі та 80% працівників матимуть документ про вакцинацію. За «червоного» рівня всі працівники й відвідувачі повинні мати «зелені» сертифікати.

«У разі введення «червоного» рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат», – додали у міністерстві.

Читайте також: Більшість людей не потребує «бустерної» дози вакцини від COVID-19 – науковці

Також люди, які перетинають кордон України або в’їжджають із окупованих територій, зможуть не проходити період самоізоляції, якщо мають «зелений» чи «жовтий» ковід-сертифікат.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, запропоновані зміни – це «можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG