Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив «жовтий» і «зелений» COVID-сертифікати


Документ «міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19»
Документ «міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19»

Кабінет міністрів України схвалив зміни в протиепідемічних заходах, повідомило Міністерство охорони здоров’я 13 вересня.

Згідно зі змінами в постанові №1236, які наберуть чинності через сім днів від публікації, ковід-сертифікати матимуть дві опції «жовтий» і «зелений».

Документ «міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» – про повний курс».

Читайте також: Понад половина українців не планує вакцинуватися від COVID-19 – опитування

За роз’ясненням МОЗ, в разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади працюватимуть, якщо щонайменше 80% працівників матимуть «жовті» чи «зелені» сертифікати.

Карантинні обмеження жовтого рівня не стосуватимуться закладів, де всі відвідувачі та 80% працівників матимуть документ про вакцинацію. За червоного рівня всі працівники та відвідувачі повинні мати «зелені» сертифікати.

«У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат», – додають у міністерстві.

Читайте також: Більшість людей не потребує «бустерної» дози вакцини від COVID-19 – науковці

Також люди, які перетинають кордон України або в’їжджають із окупованих територій, можуть не проходити період самоізоляції, якщо мають «зелений» чи «жовтий» ковід-сертифікат.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, запропоновані зміни – це «можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни».

Міністерство охорони здоров’я анонсувало зміни до урядової «карантинної» постанови раніше 13 вересня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG