Доступність посилання

ТОП новини

Українського військового поранено на Донбасі – штаб ООС


Одного військового поранено на Донбасі 19 листопада
Одного військового поранено на Донбасі 19 листопада

Від початку поточної доби, 19 листопада, бойовики на Донбасі один раз порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Так, у районі Авдіївки ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї», – мовиться у повідомленні.

Внаслідок обстрілів поранено український військовий отримав вогнепальне осколкове поранення. Його госпіталізували. У штабі кажуть, що стан військовослужбовця задовільний.

«Про факт порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, у результаті якого був поранений український захисник, повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін», – йдеться у зведенні.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG