Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики 34 рази порушили режим припинення вогню – штаб


Протягом доби одного військового поранили, ще двоє отримали бойове травмування
Протягом доби одного військового поранили, ще двоє отримали бойове травмування

Упродовж минулої доби, 27 червня, бойовики на Донбасі 34 рази порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«З них 13 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 та 122 міліметра, мінометів калібру 120 та 82 міліметра. Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – мовиться у повідомленні.

Протягом доби одного військового поранили, ще двоє отримали бойове травмування. За даними української розвідки, 27 червня поранено трьох бойовиків.

Представники незаконного збройного угруповання «ДНР» заявили про обстріли з боку ЗСУ сьогодні вночі. У «ЛНР» стверджують, що українські військові двічі порушили режим тиші.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Перемир’я, про які домовлялися на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG