Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі: 11 обстрілів за добу, один військовий загинув – штаб


Внаслідок обстрілів загинув український військовий
Внаслідок обстрілів загинув український військовий

Упродовж минулої доби, 19 січня, бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів загинув український військовий. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм та 120-мм мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї», – мовиться у повідомленні.

Від початку доби бойовики «з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї» обстрілювали українські позиції поблизу Травневого та Луганського, втрат немає.

У незаконних збройних угрупованнях «ЛДНР» наразі не звітують про перебіг військових дій минулої доби.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG