Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики 8 разів порушили режим тиші – штаб


Двоє бійців ЗСУ було поранено внаслідок розриву міни
Двоє бійців ЗСУ було поранено внаслідок розриву міни

Упродовж минулої доби, 19 червня, бойовики на Донбасі вісім разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – мовиться у повідомленні.

Про втрати внаслідок обстрілів не повідомляється, однак двоє військових було поранено внаслідок розриву на міни.

«Українські воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбників та змусили ворога припинити свої агресивні дії. За даними розвідки, 19 червня українські воїни знищили двох та поранили щонайменше трьох окупантів», – заявили у штабі.

Від початку доби бойовики вели обстріл поблизу Авдіївки з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У незаконному збройному угрупованні «ДНР» заявляють про нібито обстріл українськими військовими Золотого-5. Бойовики стверджують, що в результаті обстрілу одна людина загинула, двох було поранено.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG