Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу і від початку поточної бойовики 25 разів стріляли на Донбасі, жертв у ЗСУ немає – штаб


Український військовий на позиціях поблизу селища Золоте-4, 19 вересня 2019 року
Український військовий на позиціях поблизу селища Золоте-4, 19 вересня 2019 року

У штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що минулої доби підтримувані Росією бойовики на Донбасі 21 раз відкривали вогонь в бік позицій Збройних сил України, від початку доби – 4 рази.

Згідно з повідомленням, сепаратисти стріляли, зокрема, із забороненої із Мінськими угодами зброї. Ані минулої, ані поточної доби втрат серед українських військових немає.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у обстрілі Сентянівки. Бойовики угруповання «ДНР» стверджують на своїх ресурсах, що військові ЗСУ обстріляли напередодні Зайцеве і Докучаєвськ.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG