Доступність посилання

ТОП новини

У Києві 18 серпня перекриють з’їзди Шулявського шляхопроводу – КМДА


Шулявський міст у Києві. Червень 2016 року
Шулявський міст у Києві. Червень 2016 року

У Києві в суботу, 18 серпня в зв’язку з ремонтом перекриватимуть з’їзди Шулявського шляхопроводу, повідомляє Київська міськдержадміністрація.

Зазначається, що перекриття розпочнеться о 6:00 для того, щоб винести інженерні мережі з зони виконання робіт та в подальшому для проведення ремонту.

«На транспортній розв’язці на перетині проспекту Перемоги та вул. Вадима Гетьмана перекриватимуться з’їзди з вул. Вадима Гетьмана на проспект Перемоги та з’їзд із проспекту Перемоги на вул. Олександра Довженка», – інформують в КМДА.

Натомість організовано шляхи об’їзду ремонтної ділянки. Також у зв’язку з ремонтом відбудуться зміни у графіку руху автобусів маршруту №2 та шлях деяких тролейбусів до депо, однак їхній рух по маршруту не зміниться.

У лютому 2017 року обвалилася частина бетонної огорожі на Шулявському шляхопроводі. Як повідомили в «Київавтодорі», причинами обвалу мосту є пожежі, які сталися раніше біля шляхопроводу чи під ним, а також корозія бетону.

Читайте також: Два роки і півтора мільярда гривень: як оновлять Шулявський шляхопровід

Тоді мер Києва Віталій Кличко заявляв, що реконструкція Шулявського мосту в Києві може тривати до двох років і коштуватиме близько півтора мільярда гривень.

У департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомляли, що орієнтовна тривалість будівництва 17 місяців.

Програма «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший) повідомляла про те, що тендер на ремонт Шулявського мосту провели із порушеннями, під фірму з орбіти народного депутата Максима Микитася, близького до мера Києва Віталія Кличка. Перемогла на конкурсі компанія «Північно-український будівельний альянс». Її офіційний власник – Андрій Якусевич. До публікації розслідування «Схем» він був вказаний на сайті Верховної Ради як помічник депутата Микитася на громадських засадах.

Після виходу розслідування «Схем» заступник київського міського голови Дмитро Давтян заявив, що «процедура тендеру на реконструкцію Шулявського мосту проведена у рамках чинного законодавства». Ще один заступник голови КМДА Микола Поворозник підкреслив, що «проект-переможець був обраний за абсолютно об’єктивними показниками».

​Згідно із даними з Єдиного реєстру досудових розслідувань, раніше через підроблені документи фірми «Спецбуд-Плюс» порушили справу за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Однак у поширеній 3 серпня відповіді Печерського управління поліції Києва громадській організації «Центр протидії корупції» повідомлялося, що поліція «не бачить ознак кримінального правопорушення» у тому, що компанія, яку допустили до фіналу тендеру на реконструкцію Шулявської розв’язки в Києві, подала підроблені документи.

XS
SM
MD
LG