Доступність посилання

ТОП новини

Швеція надасть майже 8,8 мільйона євро на ініціативу «Зерно з України» – прем’єр


В шведському уряді наголошують, що Україна продовжує робити свій внесок у глобальну продовольчу безпеку
В шведському уряді наголошують, що Україна продовжує робити свій внесок у глобальну продовольчу безпеку

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон повідомив про надання ще 100 мільйонів шведських крон (майже 8,8 мільйона євро) на ініціативу Grain from Ukraine ( «Зерно з України»).

«Раді повідомити, що Швеція виділить ще 100 мільйонів шведських крон на ініціативу Grain from Ukraine через WFP (Всесвітня продовольча програма ООН). Україна продовжує робити свій внесок у глобальну продовольчу безпеку, незважаючи на триваючу агресивну війну Росії», – написав він в соцмережі Х.

Також сьогодні стало відомо, що Швейцарія виділить 3 млн франків (понад 3 млн євро) Всесвітній продовольчій програмі, яка реалізує ініціативу «Зерно з України».

25 листопада в Києві відбувся другий міжнародний саміт ініціативи Grain from Ukraine. Як повідомили в Офісі президента, учасники саміту обговорили співпрацю в питанні зберігання зерна, транспортування сільськогосподарської продукції до країн-отримувачів, активізацію залучення міжнародних партнерів, а також розширення переліку країн-отримувачів продовольчої допомоги.

За словами президента України Володимира Зеленського, завдяки ініціативі низка країн вже отримала понад 170 тисяч тонн продовольства з України.

25 листопада стало відомо, що роботу програми «Зерно з України» продовжили, на її потреби акумулювали понад 100 мільйонів доларів.

Програму Grain From Ukraine ініціювала українська влада в листопаді 2022 року, на тлі блокування Росією українських портів, що посилило харчову кризу для вразливих країн світу.

Форум

XS
SM
MD
LG