Доступність посилання

ТОП новини

«Я загорівся» – Слабошпицький про роботу над фільмом разом із Бредом Піттом і Дарреном Аронофскі


Мирослав Слабошпицький поки не розкриває деталей про виробництво стрічки
Мирослав Слабошпицький поки не розкриває деталей про виробництво стрічки

Український режисер Мирослав Слабошпицький працюватиме над екранізацією книги Джона Вейлента «Тигр» – це він підтвердив у коментарі Радіо Свобода. Раніше таку інформацію оприлюднило видання Variety.

За даними ЗМІ, продюсуватимуть стрічку компанії режисера Дарена Аронофскі Protozoa і актора Бреда Пітта Plan B.

Раніше очікувалось, що режисером стане саме Аронофскі (відомий за фільмами «Ной», «Мати!», «Реслер»), зазначають журналісти Variety. Але сам Слабошпицький пояснив, що така зміна – поширене явище в ході роботи над проектом фільму.

«Я отримав цей сценарій від своїх агентів, серед інших сценаріїв. Оскільки є агент в Сполучених Штатах в агентстві Created Artists Agency. З 2015 року в мене з ними угода», – пояснює він.

За словами режисера, пропозиція взятись за екранізацію книги Вейлента його зацікавила.

«Я не шукаю в кіно тільки історію, я шукаю щось, що могло б мене зачепити, що могло б мене змусити витратити кілька років свого життя на те, щоб цей фільм був. І я загорівся насправді цією історією. Ну а далі почалися якісь розмови, обговорення і все таке інше», – розповів Слабошпицький.

Читайте також: «Сучасне українське кіно іде до свого успіху» – Сімона Бауман​»

Він не поділився деталями щодо виробництва фільму, пославшись на угоди про нерозголошення.

Книга Джона Вейлента «Тигр. Правдива історія помсти і виживання» вийшла 2010 року, тоді ж були придбані права на її екранізацію. Вона заснована на реальних подіях і розповідає про протистояння амурського тигра й людини в Приморському краї на сході Росії.

Мирослав Слабошпицький з 2002 по 2014 роки проживав в Росії, потім повернувся до України. Його перший повнометражний фільм «Плем’я» на Каннському кінофестивалі 2014-го року здобув відразу три нагороди, зокрема й Гран-прі.

XS
SM
MD
LG