Доступність посилання

ТОП новини

Представник «Слуги народу» розповів, які парламентські комітети віддадуть опозиції


Пропрезидентська партія «Слуга народу» здобула 254 місця в парламенті
Пропрезидентська партія «Слуга народу» здобула 254 місця в парламенті

Опозиційним фракціям віддадуть парламентські комітети з прав людини та свободи слова, повідомив в ефірі програми «Ваша свобода» в ефірі Радіо Свобода Андрій Мотовиловець, обраний народним депутатом за списками партії «Слуга народу».

Він додав, що спікером та першим віцеспікером парламенту можуть стати представники «Слуги народу» Дмитро Разумков та Руслан Стефанчук.

Читайте також – Обраний депутат від «Слуги народу»: перше засідання Ради відбудеться 3 або 5 вересня

Говорячи про кандидатів на посаду віцеспікера, Мотовиловець заявив, що фракція «чекатиме пропозицій від інших партій».

За даними ЗМІ, на посаду голови інформаційного комітету претендує генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко, який був дев’ятим номером у списку «Слуги народу».

Дострокові вибори до парламенту України відбулися 21 липня. За їхніми підсумками пропрезидентська партія «Слуга народу» здобула 254 місця в парламенті.

«Опозиційна платформа – За життя» отримає 43 крісла, «Батьківщина» – 26, «ЄС» – 25, «Голос» – 20, інші партії – 10. Ще 46 депутатських мандатів здобули самовисуванці.

6 серпня представник президента в Кабінеті міністрів, номер 17 у виборчому списку партії «Слуга народу» Андрій Герус повідомив, що перше засідання нового складу Верховної Ради може відбутися 3 вересня.

XS
SM
MD
LG