Доступність посилання

ТОП новини

Представництво України при СНД закрилося в серпні – голова виконкому організації


Плакат на вулицях Мінська напередодні саміту СНД, жовтень 2013 року
Плакат на вулицях Мінська напередодні саміту СНД, жовтень 2013 року

Представництво України при статутних органах Співдружності Незалежних Держав (СНД) було закрито в серпні, заявив голова Виконавчого комітету – виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв 28 серпня у Мінську, повідомляє «Інтерфакс».

Водночас голова виконкому зазначив, що контакт з Україною залишається.

«Ми здійснюємо його в Мінську через посольство України в Республіці Білорусь. Там є спеціальний співробітник», – пояснив голова виконкому СНД.

За його словами, десять років тому подібна ситуація була – тоді радник одного з посольств поєднував свою діяльність у дипмісії з представленням інтересів своєї країни при статутних органах СНД.

«Я все-таки сподіваюся, що Україна збереже свою присутність у Співдружності», – наголосив С.Лебедєв.

При цьому він заявив, що Україні буде направлене запрошення для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке відбудеться в Астані 2 листопада.

«Україна не вийшла зі складу Співдружності, вона де-юре залишається державою-учасницею, тому ми всі документи їй направляємо і запрошення», – наголосив Сергій Лебедєв.

Читайте також: СНД: прощання України з порожнечею

19 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів Співдружності незалежних держав (СНД).

Україна не є державою-членом СНД (Співдружність незалежних держав – організація, яка складається з деяких колишніх радянських республік), має статус держави-засновниці та держави-учасниці СНД. Після того, як СНД усунулася від схвалення політичних рішень щодо анексії Криму, з квітня 2014 року співпраця України в рамках СНД зведена до мінімуму.

XS
SM
MD
LG