Доступність посилання

ТОП новини

«Справа Гандзюк»: суд удруге відхилив клопотання захисту Мангера про відвід судді


Владислав Мангер під час судового засідання
Владислав Мангер під час судового засідання

Друге клопотання захисників голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера про відвід судді відхилили. Таке рішення 18 червня ухвалив Печерський районний суд Києва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Засідання зі зміни запобіжного заходу суд поновить о 12:30. Про це повідомив адвокат Владислава Мангера Олександр Щадрін.

Зміну запобіжного заходу Мангеру розглядають уже третій день.

Спецпідрозділ СБУ зранку 16 червня затримав у лікарні в Херсоні голову обласної ради Владислава Мангера, його привезти до Києва для участі в засіданні Печерського районного суду.

Печерський районний суд Києва ухвалив 15 червня рішення про надання дозволу на затримання Мангера з метою приводу його на засідання.

За версією слідства, Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з іншим фігурантом справи Олексієм Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які призвели до її смерті. Мангер заперечує звинувачення.

Олексія Левіна у січні цього року затримали в Болгарії. 16 березня його екстрадували в Україну.

За даними СБУ, «у справі Гандзюк» наразі винесено вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну і його співучасникам – Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років позбавлення волі.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою в Херсоні.

XS
SM
MD
LG