Доступність посилання

ТОП новини

«Справа Гандзюк»: захист Мангера оголосив відвід судді


Захист Мангера оголосив відвід судді
Захист Мангера оголосив відвід судді

Захисники голови Херсонської облради Владислава Мангера Мангера оголосили відвід судді. Про це заявив прокурор у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Андрій Синюк, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Слухання що до відводу судді призначене на завтра, 18 червня, на 9 ранку.

Спецпідрозділ СБУ зранку 16 червня затримав у лікарні в Херсоні голову обласної ради Владислава Мангера, його привезти до Києва для участі в засіданні Печерського районного суду.

Печерський районний суд Києва ухвалив 15 червня рішення про надання дозволу на затримання Мангера з метою приводу його на засідання.

За версією слідства, Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з іншим фігурантом справи Олексієм Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які призвели до її смерті. Мангер заперечує звинувачення.

Олексія Левіна у січні цього року затримали в Болгарії. 16 березня його екстрадували в Україну.

За даними СБУ, «у справі Гандзюк» наразі винесено вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну і його співучасникам – Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років позбавлення волі.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою в Херсоні.

XS
SM
MD
LG