Доступність посилання

ТОП новини

Справи Майдану: підозру повідомили працівнику Нацполіції


Майдан Незалежності на наступний день після розгону, 1 грудня 2013 року
Майдан Незалежності на наступний день після розгону, 1 грудня 2013 року

У рамках розслідування справ Майдану про підозру повідомили керівникові слідчого відділу одного з районних управлінь Нацполіції в Києві, повідомляє Офіс генерального прокурора.

За повідомленням, у січні 2014 року він обіймав посаду старшого слідчого райуправління ГУ МВС України в Києві.

«Встановлено, що старший слідчий, з метою перешкоджання акціям протесту, безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, незаконно затримав за нібито масові заворушення, склав і підписав повідомлення про підозру учаснику акцій протесту. При цьому правоохоронець вдався до службового підроблення. Згодом він подав до районного суду Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було протиправно задоволено судом», – йдеться в повідомленні.

В ОГП повідомили, що зараз вирішують питання про застосування запобіжного заходу і відсторонення підозрюваного від посади.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що у провадженні спеціального підрозділу з розслідування «справ Майдану» станом на кінець лютого перебуває 51 провадження.

1 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести набули більших масштабів після розгону 30 листопада і тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними тодішньої Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG