Доступність посилання

ТОП новини

США готові фінансово допомогти «перезапустити» економіку Венесуели – Вашингтон


Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо звертається до прихильників під час акції протесту, 30 квітня 2019 року
Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо звертається до прихильників під час акції протесту, 30 квітня 2019 року

Сполучені Штати готові залучити фінансову підтримку для того, щоб допомогти відновитися економіці Венесуели – про це йдеться в заяві Міністерства фінансів США.

У заяві Вашингтон вкотре висловив підтримку лідеру опозиції Венесуели Хуану Гуайдо. Також у відомстві заявили, що США знімуть санкції з президента країни Ніколаса Мадуро та його оточення тільки в разі «зміни поведінки».

Читайте також: Мадуро заявив про вихід Венесуели з Організації американських держав

«Шлях до послаблення санкцій проти осіб та установ, пов’язаних із колишнім режимом Мадуро, в тому числі (венесуельської державної нафтогазової компанії) «Нафти Венесуели», лежить через зміну поведінки та підтримку демократично обраного лідера Венесуели та тих, хто намагається відновити демократію. Сполучені Штати та наші партнери і союзники готові задіяти інструменти міжнародної фінансової спільноти, щоб допомогти швидко перезапустити венесуельську економіку. Ця адміністрація продовжить притягати до відповідальності тих, хто перешкоджає відновленню демократії у Венесуелі», – йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

30 квітня Хуан Гуайдо закликав армію приєднатися до протестів проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Гостра фаза протистояння триває у Венесуелі з січня, коли Гуайдо звинуватив Мадуро в узурпації влади і склав присягу як тимчасовий президент. Важелі керування країною і силовими структурами залишаються в руках Мадуро, якого підтримують Куба, Росія, Китай і Туреччина. США, більшість країн Латинської Америки і ЄС підтримують Гуайдо.

Гуайдо закликав військових приєднатися до протестів 1 травня – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

XS
SM
MD
LG