Доступність посилання

ТОП новини

США обіцяють Росії «наслідки» через керченську кризу


Полонений росіянами український моряк (на задньому плані ліворуч)
Полонений росіянами український моряк (на задньому плані ліворуч)

Росія має відпустити українських моряків, затриманих після інциденту в Керченській протоці. Якщо цього не станеться, на Москву очікують «наслідки», це не те питання, яке піде з зони уваги Вашингтона, заявив представник Держдепартаменту США.

У Держдепартаменті США також закликали Євросоюз відмовитися від «Північного потоку-2» через події в Керченській протоці. Чим більше газової інфраструктури Європа матиме в обхід України, тим слабшими є засоби стримування російської військової агресії, вважають в американському зовнішньополітичному відомстві.

Російський адвокат Микола Полозов, який захищає одного з полонених військових, розповів у інтерв’ю Радіо Свобода, що до них не пускають ні консулів, ні адвокатів.

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди у Криму арештували 24 моряків на два місяці. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.

XS
SM
MD
LG