Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США схвалив продаж Польщі систем Patriot у рамках модернізації її ППО


Польські військовослужбовці в аеропорту Варшави під час тренувань. 7 лютого 2023 року
Польські військовослужбовці в аеропорту Варшави під час тренувань. 7 лютого 2023 року

Державний департамент США схвалив можливий продаж Польщі автоматизованої системи управління інтегрованою протиповітряною та протиракетною обороною. Сума контракту – 15 мільярдів доларів.

Схвалення Держдепартаменту наразі не передбачає підписання контракту чи завершення відповідних переговорів. Йдеться про модернізацію польських сил ППО, що триває, повідомляють «Голос Америки» і Reuters.

Інтерес європейських країн до американського озброєння збільшився у зв’язку з підвищеним попитом на постачання боєприпасів, засобів ППО, засобів зв’язку, безпілотників і протитанкових ракет «Джавелін», що виявилися критично важливими для України у боротьбі з російським повномасштабним вторгненням.

Пакет буде включати 48 пускових станцій Patriot і 644 ракети-перехоплювачі Patriot модифікації PAC-3, мережеві канали, датчики, допоміжне обладнання, запасні частини і технічну підтримку.

Агентство співробітництва в галузі оборони та безпеки Пентагону 28 червня повідомило Конгресу про можливий продаж систем ППО Польщі.

Генеральними підрядниками з постачання озброєння є компанії Raytheon Corp і Lockheed Martin.

XS
SM
MD
LG