Доступність посилання

ТОП новини

Станцію метро «Московський проспект» у Харкові перейменують – Кернес


Станція буде перейменована на «Турбоатом», сказав Геннадій Кернес
Станція буде перейменована на «Турбоатом», сказав Геннадій Кернес

Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявляє, що станція харківського метро «Московський проспект» буде перейменована на «Турбоатом».

«Колектив заводу сьогодні звернувся до міськради з такою пропозицією і вона буде розглянута на найближчій сесії 16 жовтня. Особисто я підтримую. «Турбоатом» – флагман нашого машинобудування, відомий у всьому світі, гідно проходить всі труднощі, виходить на нові ринки…Упевнений, що топонімічна комісія і депутати проголосують «за», – написав Кернес 10 жовтня в телеграмі.

Станція «Московський проспект», розташована на Холодногірсько-Заводській лінії харківської підземки, була відкрита 1975 року.

У червні Харківська міська рада проголосувала за повернення проспекту Григоренка в місті імені Георгія Жукова. Раніше вулицю перейменували на честь генерала і дисидента Павла Григоренка в рамках декомунізації. Це рішення в судовому порядку оскаржували Харківська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», політична партія «Демократична сокира», Харківська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та кілька громадян України.

5 вересня Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв оскаржити це рішення суду.

XS
SM
MD
LG