Доступність посилання

ТОП новини

Україна спробує відкрити КПВВ «Золоте» 24 березня – Геращенко (виправлено)


Міст через лінію розмежування у Станиці Луганській
Міст через лінію розмежування у Станиці Луганській

На Луганщині у неділю, 24 березня, українська сторона має намір відкрити контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте». Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представниця України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Визначена дата відкриття КПВВ «Золоте». Ми плануємо, що КПВВ ми відкриваємо у неділю зранку», – повідомила Ірина Геращенко на брифінгу.

За її словами, українська сторона поінформувала про ці плани партнерів у «нормандському форматі» та ОБСЄ.

В угрупованні «ЛНР» плани Києва в односторонньому порядку відкрити пункт пропуску в Золотому і почати самостійно ремонтувати міст у Станиці Луганській назвали наслідком «передвиборчої агонії».

Українська сторона кілька разів намагалася відкрити пункт пропуску у Золотому, оскільки у Луганській області наразі працює лише один КПВВ. Він піший та передбачає перехід через аварійний міст. Російські гібридні сили на неконтрольованій території Луганської області не погоджуються на відкриття КПВВ «Золоте». З українського боку він уже облаштований. Під час останньої спроби восени 2017 року людей пропустили через блокпост з українського боку, але не впустили на боці ОРДЛО.

Голова делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук раніше заявив, що українська влада готова відремонтувати міст на лінії розмежування в Станиці Луганській за умов повного встановлення режиму тиші.

(Раніше Радіо Свобода помилково подало новину про відкриття КПВВ у Золотому з посиланням на Держприкордонслужбу).

XS
SM
MD
LG