Доступність посилання

ТОП новини

Степанов: можливість послаблення карантину розглядатимемо ближче до 24 квітня


Степанов розповів, коли можуть обговорити послаблення карантину
Степанов розповів, коли можуть обговорити послаблення карантину

Можливість послаблення карантину в Україні влада розглядатиме ближче до кінця нинішнього терміну – 24 квітня. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«При можливості покращення епідеміологічного стану, коли ми будемо бачити, що можемо дуже покроково зменшувати карантинні заходи, ми відразу почнемо це робити. Але зараз у нас карантин до 24 квітня, і ближче до цієї дати ми проаналізуємо і будемо приймати рішення. Звісно це відбуватиметься після святкування Великодня», – зазначив міністр.

За його словами, МОЗ щодня аналізує поточну епідеміологічну ситуацію в країні, а також вивчає досвід інших країн з послаблення карантинних заходів.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні Кабінет міністрів запровадив жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.

Станом на 14 квітня в Україні підтвердили 3 372 випадки захворювання на COVID-19, померли 98 людей, одужали 119.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG