Доступність посилання

ТОП новини

СЦКК повідомляє про зрив розмінування біля КПВВ «Мар’їнка»


Околиці пункту пропуску планували очистити від вибухонебезпечних предметів, пояснюють у штабі
Околиці пункту пропуску планували очистити від вибухонебезпечних предметів, пояснюють у штабі

Бойовики незаконних збройних угруповань відмовились дотримуватися режиму тиші для проведення розмінування біля контрольного пункту в’їзду та виїзду «Мар’їнка», повідомляють українські учасники Спільного центру контролю та координації.

Згідно з повідомленням прес-служби штабу Операції об’єднаних сил, українські сапери у супроводі патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і членів СЦКК з боку України мали провести роботи з розмінування і знешкодження вибухонебезпечних предметів в районі КПВВ «Мар’їнка» 27 грудня.

Читайте також: У НАТО показали робота-сапера, створеного за участі України​

Для цього і Збройні сили, і бойовики попередньо надали гарантії дотримання режиму тиші.

«На жаль, ввечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи були погоджені, представники збройних формувань російських окупаційних військ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт. В листі до представників СММ ОБСЄ вони зазначили, що відмовляються від своїх зобов’язань і не гарантують дотримання режиму «Тиша» під час робіт по розмінуванню», – стверджують у штабі.

Бойовики незаконних збройних угруповань через підконрольні їм засоби масової інформації наразі не коментували цю заяву.

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з опівночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України від квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

Україна атакуватиме бойовиків на Донбасі?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:17 0:00

XS
SM
MD
LG