Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд відхилив апеляцію опозиціонера Яшина, засудженого за стрім про Бучу


Ілля Яшин брав участь у відеозв’язку із СІЗО (фото з зали суду під час слухання справи, липень 2022 року)
Ілля Яшин брав участь у відеозв’язку із СІЗО (фото з зали суду під час слухання справи, липень 2022 року)

Московський міський суд у Росії на засіданні в середу залишив чинним вирок опозиційному політику Іллі Яшину, передає російська служба Радіо Свобода з посиланням на стрім видання «Медіазона».

Яшин брав участь у відеозв’язку із СІЗО. Суд відмовив йому у фізичній присутності та повторному дослідженні доказів у справі. Також суд відмовився викликати для допиту офіційного представника Міноборони Ігоря Конашенкова та перевірити кримінальну статтю про фейки про російську армію на відповідність Конституції Росії.

«Я чудово розумію, що єдиний спосіб домогтися пом’якшення (вироку – ред.) – каятися, благати про прощення, називати чорне білим, а заразом ще й здати когось із моїх товаришів. Цього не станеться", – заявив Яшин.

Читайте також: Росія: засудженого за стрім про Бучу політика Іллю Яшина етапували з колонії до Москви

Ілля Яшин, один із небагатьох опозиційних політиків, які не виїхали з Росії після початку війни, був заарештований у липні 2022 року. Кримінальну справу проти нього було порушено через ефір у Youtube, у якому він говорив про злочини, скоєні російськими військовими в українському місті Буча.

Його засудили до 8,5 років колонії за статтею про фейки про російську армію. Фейками російські суди визнають повідомлення про війну в Україні, які не співпадають із версією Міноборони Росії. Яшин наполягає на своїй невинності та вважає, що його кримінальне переслідування політично мотивоване.

XS
SM
MD
LG