Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: суд пом’якшив запобіжний захід екс-посадовцю, причетному до нападу на журналіста


У Кривому Розі суд змінив запобіжний захід екс-посадовцю КП «Швидкісний трамвай» Юрію Островському, причетному до інциденту з журналістом на території комунального підприємства. Відповідне рішення в четвер ухвалив Саксаганський райсуд Кривого Рогу.

За рішенням суду, раніше обраний запобіжний захід – нічний домашній арешт строком на два місяці – змінений підсудному на особисте зобов’язання.

Як повідомив Радіо Свобода адвокат потерпілої сторони Максим Гореліков, він виступав проти такого рішення.

«Ми були проти, адже після вчинення даного злочину підсудний намагався уникнути відповідальності, зокрема намагався залишити територію області. Ми також вважаємо, що може бути ризик того, що він може впливати на свідків, на потерпілого», – сказав Максим Гореліков.

Сторона захисту екс-посадовця на засіданні четвер клопотала про повернення справи на дорозслідування, однак суд це клопотання не задовольнив і призначив справу до розгляду.

Наступне засідання суду призначили на 11 вересня.

18 липня в Кривому Розі на території комунального підприємства «Швидкісний трамвай» стався напад на фотокореспондента інформаційного порталу «Перший Криворізький» Миколу Чирву, коли той намагався зібрати інформацію про жорстоке поводження з безпритульними собаками на території КП.

Читайте також: У Кривому Розі з вигуками «хохли» посадовець напав на журналіста

До інциденту був причетний працівник підприємства, який представився як заступник начальника охорони. За даними очевидців, він припустився грубого висловлювання, вживши слово «хохли», і вдарив журналіста в обличчя. Поліція спершу відкрила кримінальне провадження за статтею «легкі тілесні ушкодження», а потім перекваліфікувала його на «погрози журналісту».

У коментарі Радіо Свобода раніше Юрій Островський повідомив, що після інциденту звільнився з роботи за власним бажанням, хоча провини своєї не визнає: він стверджував, що свідомо спровокував конфлікт, аби не пропустити «невідомих осіб на територію стратегічно важливого об’єкта».

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький», де працює потерпілий журналіст, заявила, що розцінює інцидент «як перешкоджання журналістській діяльності», а також звернулась до СБУ, зазначивши, що «у словах і діях нападника вбачається елемент розпалювання національної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу України)».

XS
SM
MD
LG