Доступність посилання

ТОП новини

Суд 14 вересня обиратиме запобіжний захід міністрові Омеляну


13 вересня Національне антикорупційне бюро України повідомило Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації
13 вересня Національне антикорупційне бюро України повідомило Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації

Солом’янський районний суд Києва 14 вересня розгляне клопотання про застосування запобіжного заходу міністрові інфраструктури України Володимиру Омеляну, підозрюваному в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірних даних.

Як повідомили в суді, початок засідання запланований на 10:00.

Зранку 13 вересня Національне антикорупційне бюро України повідомило Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

За даними НАБУ, у 2015 році Омелян отримав активи, вартість яких значно перевищує його законні доходи: позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку (90 тисяч доларів та 25 тисяч євро).

Крім того, за підрахунками детективів, у 2015 році вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 мільйона гривень, у 2016-му – понад 8,024 мільйона гривень.

У НАБУ додають, що міністр також вніс до своєї декларації недостовірні відомості про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного у 2016 році.

Сам Омелян пов’язує ситуацію з наближенням виборів.

У квітні директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заперечував, що його відомство готує повідомлення про підозру Омеляну, але казав, що розслідування справи міністра триває.

У вересні 2017 року журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший») повідомляли, що родина міністра інфраструктури взяла в оренду елітний котедж у своєї родички в селі Іванковичі під Києвом.

Володимир Омелян очолює Міністерство інфраструктури від квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG