Доступність посилання

ТОП новини

Суд виніс вирок другому з п’яти обвинувачених у вбивстві словацького журналіста


Фото Яна Куціяка і Мартіни Кушнірової під час акції пам’яті біля будівлі словацького уряду в Братиславі, 28 лютого 2018 року
Фото Яна Куціяка і Мартіни Кушнірової під час акції пам’яті біля будівлі словацького уряду в Братиславі, 28 лютого 2018 року

Суд засудив другого з п’яти обвинувачених в причетності до вбивства журналіста-розслідувача Яна Куціяка і його нареченої.

37-річний колишній військовий Мірослав Марчек, який визнав себе винним, був засуджений 6 квітня до 23 років позбавлення волі за участь у вбивстві в лютому 2018 року, що викликало масові протести і призвело до відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

«У потерпілих не було можливості захистити себе, у цьому суд вбачає жорстокість дій», – сказала головуюча суддя, виносячи вирок.

Також суд зобов’язав Марчека виплатити родині загиблого Куціяка 140 тисяч євро.

31 грудня 2019 року суд засудив іншого фігуранта справи Золтана Андруска до 15 років позбавлення волі за причетність до вбивства Яна Куціяка.

Звинувачення висунули ще трьом підозрюваним, включаючи словацького бізнесмена Маріана Кочнера і його перекладачку.

Журналіст Ян Куціяк і його наречена Мартіна Кушнірова були знайдені вбитими в помешканні в селі Велька-Мача у лютому 2018 року. Куціак розслідував ймовірні зв’язки між італійськими організованими злочинними угрупованнями та словацькими політиками.

XS
SM
MD
LG