Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ обстріляла Сумщину з артилерії, є поранені ­– прокуратура


Наслідки обстрілів у Великописарівській громаді на Сумщині, Україна, 18 березня 2024 року, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів у Великописарівській громаді на Сумщині, Україна, 18 березня 2024 року, фото ілюстративне

Російська армія вдень 23 квітня атакувала Шалигінську громаду Шосткинського району на Сумщині. Поранено двох місевих жителів, повідомляє прокуратура області.

«Близько 13:00 годин окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру Шалигінської громади Шосткинського району», – йдеться у дописі.

Унаслідок атаки дві жінки – 72 та 45 років зазнали поранень та були госпіталізовані. Пошкоджено два приватні домоволодіння, розповіли у прокуратурі.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Останнім часом ці атаки посилилися.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що від початку 2024 року російські війська понад чотири тисячі разів обстріляли Сумщину, при тому, що «за весь минулий рік кількість обстрілів сягала шести тисяч».

5 квітня у двох територіальних громадах Сумщини оголосили обов’язкову евакуацію дітей у примусовий спосіб. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що це «рішення було ухвалене через безпекову ситуацію».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG