Доступність посилання

ТОП новини

Зі Святогірської Лаври евакуювали групу цивільних, там лишається до 600 людей – ГУР


«Це родина, яка переховувалась в стінах Лаври від постійних артилерійських обстрілів з боку окупантів: батько, мати та троє дітей»
«Це родина, яка переховувалась в стінах Лаври від постійних артилерійських обстрілів з боку окупантів: батько, мати та троє дітей»

З території Святогірської Лаври в Донецькій області евакуювали групу мирних жителів, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони 16 липня.

«Це родина, яка переховувалась в стінах Лаври від постійних артилерійських обстрілів з боку окупантів: батько, мати та троє дітей. При цьому, наймолодша дитина народилась на території Лаври кілька днів тому. Також змогла виїхати пара літніх людей – чоловік і жінка. Зараз всі вони перебувають на підконтрольній Україні території та отримують необхідну медичну та психологічну допомогу», – йдеться в повідомленні.

Водночас Україна продовжує працювати над встановленням режиму припинення вогню і створенням гуманітарного коридору до Святогірської Лаври. За даними розвідки, там зараз перебуває до 600 мирних жителів, з них 50 – діти, зокрема, четверо немовлят.

1 червня голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що внаслідок російських атак загинули троє цивільних людей у Святогірській лаврі.

Читайте також: Зеленський після обстрілу Росією Святогірської лаври: очікуємо на відповідь ООН і ЮНЕСКО

За повідомленнями ЗМІ, тоді через обстріли загинули двоє ченців і монахиня зі Свято-Успенської Святогірської лаври. Ще трьох священнослужителів поранено. Пошкоджено два чернечі корпуси.

У березні у Святогірську через бомбардування було пошкоджено два приміщення Святогірської лаври, де перебувало близько тисячі людей, зокрема діти.

Святогірська лавра – чоловічий монастир УПЦ МП у Святогірську.

XS
SM
MD
LG