Доступність посилання

ТОП новини

Російська авіація завдала ударів по евакуаційному потягу та Святогірській лаврі – голова Донецької ОВА


Павло Кириленко, керівник Донецької ОВА, архівне фото
Павло Кириленко, керівник Донецької ОВА, архівне фото

Через авіаналіт російської авіації на Донеччині вночі 13 березня було пошкоджено евакуаційний потяг «Краматорськ-Львів». Загинула одна людина, ще одну було поранено. Про це повідомив у голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Близько 00:00 години в результаті авіанальоту отримав пошкодження евакуаційний потяг «Краматорськ-Львів». У результаті цього цинічного злочину одна людина загинула, одна – поранена», − написав Кириленко.

За словами голови ОВА, російські літаки та артилерія завдавали ударів по півночі Донеччини всю ніч.

У Святогірську через бомбардування пошкоджено два приміщення Святогірської лаври, де перебувало близько тисячі людей, серед яких – «понад дві сотні дітей», повідомив Кириленко. Також зазнали руйнувань кілька корпусів дитячого обласного оздоровчого центру «Перлина Донеччини».

Читайте також: В Україні наразі розслідують понад 1 700 справ про воєнні злочини Росії – Венедіктова

«Одну людину було госпіталізовано до лікарні, двоє звернулися до травмпункту у Слов’янську самостійно; ще 30 людям, які отримали незначні поранення, допомога була надана на місці. Пошкоджена інфраструктура навколо лаври, зіпсоване приватне майно», − написав очільник Донецької ОВА.

Вранці 13 березня російські війська також завдали авіаударів по аеропорту Івано-Франківська та Яворівському полігону на Львівщині.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG