Доступність посилання

ТОП новини

Ще один суд визнав законною відмову ЦВК реєструвати Симоненка кандидатом у президенти


Петро Симоненко наполягає, що рішення ЦВК є «антиконституційним і незаконним»
Петро Симоненко наполягає, що рішення ЦВК є «антиконституційним і незаконним»

Верховний суд України визнав правомірною відмову Центральної виборчої комісії щодо реєстрації кандидата на пост президента України від КПУ. Як передає портал Судова влада України, відповідну постанову Верховний суд ухвалив 9 лютого.

«Якщо кандидата на пост президента України висунуто партією, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», це обумовлює відмову йому в реєстрації відповідно до Закону України «Про вибори президента України». Про це зазначено в рішенні Верховного суду в результаті розгляду в апеляційному порядку справи за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Центральної виборчої комісії», – йдеться в повідомленні.

У Верховному суді України заявили, що погоджуються з рішенням суду першої інстанції у цій справі, який раніше відмовив у задоволенні позовних вимог.

2 лютого ЦВК відмовилася реєструвати Петра Симоненка кандидатом на посаду президента від КПУ. 6 лютого Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розглянув справу за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до ЦВК і вирішив не задовольняти позов щодо реєстрації Симоненка кандидатом в президенти на виборах 31 березня. Сам Петро Симоненко заявив, що рішення ЦВК, «як і всі спроби заборони діяльності партії, є антиконституційні, незаконні».

XS
SM
MD
LG