Доступність посилання

ТОП новини

Понад тисячу громадян Таджикистану утримують в аеропортах Москви – МЗС країни


Московський аеропорт Внуково, фото ілюстративне
Московський аеропорт Внуково, фото ілюстративне

Російська влада утримує в московських аеропортах понад тисячу громадян Таджикистану, заявляють у міністерстві закордонних справ центральноазійської країни.

За даними міністерства на кінець доби 27 квітня, в зоні тимчасового тримання в аеропорту Внуково перебували 954 громадяни Таджикистану, у тому числі студенти, які навчаються в російських вишах.

У відомстві додали, що після багатогодинного очікування на кордоні до Росії все ж таки потрапили 322 громадяни Таджикистану. Ще 306 людей російська влада, як стверджується, планує внести до так званого «списку для депортації».

«Такі обмежувальні заходи застосовуються винятково щодо громадян Таджикистану», – йдеться в заяві міністерства закордонних справ.

Також складна ситуація спостерігається в аеропортах Жуковський, Домодєдово та Шереметьєво, де в зоні тимчасового тримання перебувають десятки людей. МЗС окремо зазначає, що громадян Таджикистану утримують у неналежних санітарних умовах та не забезпечують гарячим харчуванням.

Увечері 27 квітня МЗС Таджикистану терміново закликало громадян не їздити до Росії. Перед цим відомство повідомило, що громадянам Таджикистану впродовж останніх кількох тижнів масово відмовляють у вʼїзді до Росії. Як повідомило 25 квітня видання Asia Plus, з 22 квітня на казахстансько-російському кордоні в Оренбурзькій області застрягли близько 180 автомобілів із таджицькими номерами.

Після теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол», у якому звинуватили вихідців із Таджикистану, в містах Росії стали проводити масові перевірки щодо іноземних громадян. Міністерство праці Таджикистану зафіксувало відтік трудових мігрантів, які зазнали в Росії утисків «на побутовому рівні».

Форум

XS
SM
MD
LG