Доступність посилання

ТОП новини

«Системно вибиваємо ворога з позицій». У ЗСУ повідомили про успіхи на Таврійському напрямку


Українські військовослужбовці 3-ї десантно-штурмової бригади ведуть вогонь по російських позиціях на передовій поблизу Бахмута Донецької області, липень 2023 року
Українські військовослужбовці 3-ї десантно-штурмової бригади ведуть вогонь по російських позиціях на передовій поблизу Бахмута Донецької області, липень 2023 року

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявляє, що українські військові «системно вибивають ворога з позицій» на Таврійському напрямку.

«На Таврійському напрямку Сили оборони системно вибивають ворога з позицій. Маємо успіхи. Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1541 вогневе завдання. За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали більше двох рот», – написав він у телеграмі.

За даними Тарнавського, Сили оборони також знищили 9 складів боєприпасів противника та 25 одиниць військової техніки.

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські війська просуваються на фронті, а «ворог – ні».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ – «це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей». Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його «злять» слова про те, що український контрнаступ триває «повільніше, ніж очікувалося», і додав, що кожен звільнений метр землі українським військам «дається кров’ю».

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що контрнаступ Збройних сил України «просувається неухильно», але буде тривалим і «дуже кривавим».

XS
SM
MD
LG