Доступність посилання

ТОП новини

Французька Total згортає проекти в Ірані через загрозу санкцій США


Тепер Іран шукає компанію, яка замінила б Total, зокрема, при розробці великого газового родовища «Південний Парс»
Тепер Іран шукає компанію, яка замінила б Total, зокрема, при розробці великого газового родовища «Південний Парс»

Французька нафтогазова компанія Total «офіційно залишила» Іран і припинила роботу в цій країні на тлі погроз з боку США запровадити санкції до компаній, які працюють в Ірані. Про це 20 серпня повідомив міністр нафти іранського уряду.

За словами міністра, Іран шукає компанію, яка замінила б Total, зокрема, при розробці великого газового родовища «Південний Парс». Очікується, що це буде китайська державна компанія.

Сполучені Штати раніше заявили, що застосують санкції проти компаній із третіх країн, які будуть продовжувати вести бізнес з Іраном у порушення санкцій США.

Країни Європейського союзу, включаючи Францію, не згодні з рішенням США вийти з ядерної угоди з Іраном і заявляють про намір зберегти угоду.

Читайте також: США: Трамп запровадив широкі санкції проти Ірану, ЄС блокує їхнє виконання

ЄС схвалив заходи щодо підтримки підприємств, які будуть продовжувати працювати з Іраном. При цьому лідери Євросоюзу визнають, що багато європейських компаній, побоюючись реакції Вашингтона, все одно підуть з Ірану.

Раніше представник іранського МЗС закликав країни ЄС, Росію і Китай збільшити зусилля для того, щоб врятувати ядерну угоду.

XS
SM
MD
LG