Доступність посилання

ТОП новини

Транш від Євросоюзу буде до кінця року – Клімкін


Міністр закордонних справ зауважує, що транші Євросоюзу прив’язані до макрофінансової допомоги Міжнародного валютного фонду
Міністр закордонних справ зауважує, що транші Євросоюзу прив’язані до макрофінансової допомоги Міжнародного валютного фонду

Україна отримає новий транш макрофінансової допомоги до кінця 2018 року, заявив у Києві міністр закордонних справ Павло Клімкін.

За словами Клімкіна, сторони підпишуть меморандум про надання траншу в 1 мільярд євро під час візиту віце-президента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса.

Погодження траншу Клімкін пов’язує з кредитуванням Міжнародного валютного фонду.

«Умови, в принципі, відомі. Всі їх знають. Що стосується зав’язки на МФВ, звичайно – ця зав’язка є. Але я впевнений, що ми успішно завершимо усі необхідні переговори. Міжнародні фінансові інституції завжди діють в чіткій координації, і те, що підписується цей меморандум, є важливим доказом того, що ми на успішному шляху в рамках завершення всього блоку переговорів. Я знаю, коли надійде перший транш, але це буде озвучено пізніше Міністерством фінансів. Можу сказати, що ми говоримо про цей рік», – заявив Клімкін.

Візит Валдіса Домбровскіса триватиме 13-14 вересня.

Рада Європейського союзу 26 червня затвердила надання Україні одного мільярда євро макрофінансової допомоги. За даними кореспондента Радіо Свобода з Брюсселя, однією з головних умов надання Україні макрофінансової допомоги було продовження боротьби з корупцією, включаючи створення антикорупційного суду. Рішення набуло чинності 9 липня.

Загальний обсяг зобов’язань з надання Україні макрофінансової допомоги з боку ЄС на реалізацію реформ визначений у розмірі 12,8 мільярда євро, з них 2,8 мільярда вже було надано за попередніми програмами.

Домовленості з ЄС про макрофінансову допомогу має ратифікувати Верховна Рада.

XS
SM
MD
LG