Доступність посилання

ТОП новини

Трамп закликав запровадити смертну кару за злочини на ґрунті ненависті


Трамп закликав запровадити смертну кару за злочини на ґрунті ненависті
Трамп закликав запровадити смертну кару за злочини на ґрунті ненависті

Президент США Дональд Трамп, виступаючи 5 липня у Білому домі, закликав запровадити смертну кару за злочини на ґрунті ненависті та масові вбивства. Відповідну заяву він зробив після двох випадків масової стрілянини у штатах Огайо та Техас.

«Доручаю Міністерству юстиції запропонувати законопроект, що забезпечує смертну кару тим, хто скоює злочини на ґрунті ненависті та масові вбивства», – заявив глава Білого дому.

Він додав, що у вказаних випадках смертна кара має бути виконана «швидко, рішуче і без багаторічних непотрібних затримок».

Внаслідок стрілянини в Ель-Пасо, штат Техас, і Дейтоні, штат Огайо, загинули щонайменше 29 людей, десятки були поранені.

Деякі кандидати на президентських виборах від Демократичної партії звинуватили Трампа в розпалюванні расової нетерпимості, що сприяло нападам.

В Ель-Пасо, прикордонному місті з великим латиноамериканським населенням, 21-річний нападник застрелив 20 людей у магазині Walmart, а потім здався поліції.

Влада заявляє, що мотивом стрілянини була расова нетерпимість, а федеральна прокуратура розслідує справу як внутрішній тероризм.

Поліція повідомила, що нападник опублікував в інтернеті расистський маніфест, в якому виправдовував свої дії необхідністю боротьби з мігрантами із Латинської Америки.

Тим часом мотиви стрілянини в Дейтоні, що сталася через кілька годи після першого нападу, наразі невідомі. 24-річного нападника застрелили поліцейські після того, як він убив дев’ятьох людей, зокрема свою сестру, і поранив багатьох інших.

Представники демократичної партії закликали до більш жорстких законів щодо контролю над зброєю і звинуватили республіканців у блокуванні змін.

XS
SM
MD
LG