Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: Трамп визнає Голанські висоти ізраїльськими наступного тижня


Трамп хоче визнати Голанські висоти ізраїльськими
Трамп хоче визнати Голанські висоти ізраїльськими

Президент США Дональд Трамп наступного тижня підпише документи, що визнають суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на неназваного високопоставленого чиновника Білого дому.

За даними агентства, президент США має намір підписати відповідний указ під час візиту прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху до Вашингтону.

21 березня президента США Дональд Трамп заявив, що настав час, аби Сполучені Штати «повністю» визнали суверенітет Ізраїлю над спірними Голанськими висотами. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу подякував Трампу за таку позицію.

Туреччина, Іран і Сирія засудили заяву президента США. Росія ж висловила сподівання, що заява Трампа залишиться «просто викликом».

Голанські висоти – територія, розташована між Ізраїлем і Сирією, яка після закінчення шестиденної війни у 1967 році перейшла під контроль Ізраїлю. Сирія і більшість країн світу не визнають суверенітет єврейської держави над Голанськими висотами. У напрямку Голанських висот з боку Сирії періодично йдуть обстріли, на що Ізраїль завдає ударів у відповідь. Останній інцидент стався у січні 2019 року.

XS
SM
MD
LG