Доступність посилання

ТОП новини

Видавець New York Times застеріг Трампа від «небезпечних» атак на ЗМІ


Дональд Трамп неодноразово реагував на критику в ЗМІ звинуваченням журналістів у поширенні «фейків»
Дональд Трамп неодноразово реагував на критику в ЗМІ звинуваченням журналістів у поширенні «фейків»

Видавець газети New York Times заявляє, що на зустрічі в Білому домі сказав президентові США Дональду Трампу, що його критика і нападки на адресу ЗМІ «не лише сіють ворожнечу, а й є надзвичайно небезпечними».

А.Ґ. Сульцбергер заявив про це 29 липня через кілька годин після того, як Трамп відновив свою критику на адресу ЗМІ, заявивши, що «ненависники Трампа у вмираючій газетній індустрії» є «дуже непатріотичними».

Трамп написав у Twitter, що «мав дуже хорошу і цікаву зустріч з А.Ґ.Сульцбергером».

«Довго обговорювали питання про велику кількість фейкових новин, які поширюються пресою, і як фейкові новини переросли у фразу «вороги народу». Шкода!», – додав президент США.

Сульцбергер повідомив, що зустрівся з Трампом 20 липня на прохання президента. За його словами, зустріч була не під запис, але після того, як про неї написав Трамп, видавець визнав за можливе оприлюднити і свої коментарі.

За словами Сульцбергера, він вказав Трампові, що його слова про «фейкові новини» є «неправдивими і шкідливими», але особливе занепокоєння висловив тим, що президент США називає журналістів «ворогами народу».

«Я попередив президента, що його підбурливі слова є загрозою для журналістів і можуть призвести до насильства», – заявив видавець.

Трамп неодноразово реагував на критику в ЗМІ звинуваченням журналістів у поширенні «фейків».

XS
SM
MD
LG