Доступність посилання

ТОП новини

Трамп запропонував демократам піти на компроміс, щоб припинити «шатдаун»


трамп стверджує, що іміграційна система не працює вже десятиліття
трамп стверджує, що іміграційна система не працює вже десятиліття

Президент США Дональд Трамп в своєму суботньому телезверненні запропонував демократам компромісне рішення імміграційних питань для можливого виходу з «шатдауну».

Як зазначає телеканал CNN Трамп не має наміру відмовлятися від ідеї стіни на кордоні з Мексикою, однак готовий піти на певні поступки в іміграційній політиці, зокрема, в питанні захисту учасників програми «Відтермінування заходів для прибування дітей» (DACA). Програму Трамп скасував у вересні 2017 року.

Президент США у своїй промові підкреслив, що іміграційна система не працює вже десятиліття, а будівництво стіни або сталевого бар’єру на кордоні дозволить значно знизити рівень злочинності і кількість фактів нелегального перетину кордону.

Раніше в суботу спікер Палати представників, один з лідерів Демократичної партії Ненсі Пелосі негативно поставилася до пропозиції Трампа, назвавши його ініціативу «неприйнятною», повідомляє агентство Reuters. Пелосі вважає, що президентський план «не принесе людям впевненості» в завтрашньому дні. Спікер вважає, що ініціатива Трампа не отримає схвалення в обох палатах Конгресу.

Cтан часткової зупинки уряду через відсутність затвердженого фінансування наразі найдовший в історії США: із 22 грудня 2018 року. Конгрес відмовляється пристати на вимогу Трампа і надати кошти на бажане для нього будівництво стіни на кордоні з Мексикою в сумі понад 5 мільярдів доларів. Трамп, зі свого боку, відмовляється підписувати будь-який бюджетний документ, що не передбачатиме цих коштів.

XS
SM
MD
LG