Доступність посилання

ТОП новини

Ініційований Трампом військовий парад у США вирішили відкласти


Дональд Трамп у лютому цього року дав доручення Пентагону провести військовий парад
Дональд Трамп у лютому цього року дав доручення Пентагону провести військовий парад

Військовий парад, який президент США Дональд Трамп хотів провести у листопаді, вирішили відкласти щонайменше до 2019 року, ймовірно, через занадто високу вартість події.

«Спочатку ми орієнтувалися на 10 листопада 2018 року для цієї події, але тепер домовилися (з Білим домом – ред.) вивчити можливості в 2019 році», – заявив 16 серпня речник Міністерства оборони США полковник Роб Меннінг.

Неназвані джерела в Пентагоні повідомили агентству Reuters, що причина такого рішення полягає в тому, що орієнтовна вартість параду становила 90 мільйонів доларів, принаймні утричі більше, ніж попередні оцінки Білого дому.

Міністр оборони США Джим Маттіс під час поїздки у Боготу, Колумбія, відмовився підтвердити таку вартість і закликав ЗМІ «отримати кращі джерела».

Офіційно парад мав бути присвячений 100-річчю закінчення Першої світової війни. Трамп доручив Пентагону організувати подію після відвідування масштабного військового параду в Парижі в липні 2017 року.

Сполучені Штати Америки традиційно не проводять такі паради. Востаннє схожий захід був організований у Вашингтоні в червні 1991 року, коли 8,8 тисячі солдатів США повернулися з першої війни в Перській затоці проти Іраку.

Цей парад коштував американським платникам податків більше ніж вісім мільйонів доларів, а наступного дня в Нью-Йорку відбулося ще більше святкування.

XS
SM
MD
LG